Kako bo potekala odprava?

woefp
janfdfbwd

janvoqnd

jncja do

16 - 22 let

Udeleženci Roverway-a so lahko vsi taborniki stari med 16 in 22. leti.

Stavanger, Norveška

Kamp se odvija na jugozahodu Norveške, v neposredni bližini Stavangerja.

11 dni

Kamp bo potekal med 22. 7. in 2. 8. 2024.

3 srečanja

Odprava se bo srečala na 2 pripravljanih in 1 zaključnem srečanju.

5 - 8 članov

Vsak vod ima lahko minimalno 5 in maksimalno 8 članov.

Kako poteka Roverway?

Roverway je mednarodni kamp za tabornike iz celega sveta. Potekal bo med 22. 7. 2024 in 2. 8. 2024, to je 11 dni.


POTI

Med 22. in 27. 7. boste udeleženci preživeli na “poteh”, ki se nahajajo po celotnem jugu Norveške (do višine Trondheima), tako bo imel skoraj vsak vod štart Roverway-a na drugi lokaciji na Norveškem. Poti bodo tematsko obarvane, od vodnih športov, pohodništva po fjordih, poletnega smučanja na ledeniku … Vse tematike in lokacije poti bodo znane v januarju 2024, po končanih prijavah, pa boste vodi lahko izbrali vaše top 3 želje, organizatorji pa vas bodo poskusili razporediti vsaj na eno izmed teh treh želja.


GLAVNI KAMP

27. 7. vam organizatorji zagotovili prevoz do glavnega kampa pri Stavangerju. Nato se do 2. 8. program Roverway-a odvija na glavnem prizorišču, 2. 8. pa se lahko vodi odpravijo domov (ali nadaljujejo pot v katero drugo državo).

Kako je sestavljen vod?

Vod je sestavljen iz minimalno 5 in maksimalno 8 oseb, starosti med 16 in 22,99 let. Nekdo v vodu bo prevzel vlogo vodnika, ta oseba mora biti na dan začetka potovanja stara minimalno 18 let in do konca Roverway-a ne sme biti starejša od 22 let. V primeru, da takšne osebe ne najdete, vam jo bomo dodelili naknadno.

Vsak udeleženec izpolne svojo prijavnico, vendar bo v prijavnici mogoče zapisati, da ste že del sestavljenega (ali delno sestavljenega) voda in boste zapisali kdo so člani vašega voda. Seveda pa se lahko prijavite tudi kot posamezniki in vas bomo naknadno dodelili v vod.

Kaj so pripravljalna srečanja?

Pripravljalna srečanja so srečanja odprave, kjer vam predamo vse informacije za brezskrben potek potovanja na Norveško in brezskrbno užanje na Roverway-ju. Na srečanjih vam bomo tudi pomagali pri rezervaciji kart in prenočišč.

Kako potekajo?

Dobili se bomo na 2 vikend srečanjih in enim enodnevnim za prevzem opreme pred odpravo. Prvo bo med 9. – 11. 2. 2024, drugo pa konec aprila, začetek maja 2024, enodnevno pa konec junija, le za prevzem opreme in kratek sestanek. Srečanja navadno potekajo v šolah. Njihov glavni namen je druženje, infromiranje o načinih potovanja, prevoznikih do Norveške in na Norveškem, kdaj morate rezervirati karte, pomoč pri iskanju nastanitev in atrakcij. Zajemala bodo tudi ponovitev prve pomoči, Safe from Harm načel, spoznavanje s pravili prava v državah, ki jih boste prečili, seznananje z drugimi varnostnimi postopki. Na srečanjih boste tudi imeli priložnost spoznti ostale vode, splesti prijateljstva in se med vodi dogovoriti za skupno potovanje.

Kako bo potekalo potovanje na Roverway?

Potovali boste sami po vodih. Na potovanje se lahko odpravite že prej in raziščete Norveško ali katero izmed sosednjih držav, lahko potujete direktno na izhodiščno točko poti, ki vam bo dodeljena naknadno ali pa se prej zadržite še kje drugje na Norveškem. Pomembno je le, da je celoten vod 22. 7. 2024 na dogovorjenem mestu začetka poti. Po zaključku kampa imate popolno svobodo, da potovanje nadaljujete ali pa se direktno vrnete domov. Pomembno je le, da nas o tem obvestite na pripravljalnih srečanjih, kjer bomo tudi za vse vode izrisali predvidene poti in določili končni datum potovanja vsakega voda.

Kaj je zaključno srečanje?

Ker bo vsak vod na Roverway ubral svojo pot, bomo izvedli še zaključno srečanje odprave, kjer bomo obudili spomine in si delili dogodivščine s potovanj. Prav tako bodo podeljene nagrade v različnih kategorijah povezanih s potovanjem (največ prevoženih kilometrov, najbolj trajnostno potovanje, najdaljše potovanje…). Več pa še ne izdamo, vendar si želimo, da se srečanja udeležite v čim večjem številu. Predvidoma bo potekalo med

7. in 8. 9. 2024!

Kaj počneš na Roverway-u?

Veliko je odvisnega od tebe! Roverway ti bo ponujal 1001 aktivnost, od jadranja, veslanja, drsanja, pohodništva, spoznavanje turističnih atrakcij Norveške, izobraževalne delavnice… ti pa se boš odločil_a česa se boš udeležil_a. Roverway je znan po odbitih večernih zabavah na glavnem odru, najdejo pa se tudi manjše zabave v “kafejih” posameznih držav. Prepričani smo, da se čisto za vsakega nekaj najde, poleg tega pa spoznaš ogromno novih mednarodnih prijateljev ter si izmenjaš taborniške rutke z vsega sveta!

Smo te prepričali, da se nam pridružiš?